Sunday, 25 March 2012

SWEET MEMORIES...

Views
Assalammualaikum..


Semua orang ada memori manis dalam hidup masing2.Pada cek memori paling manis ialah waktu persekolahan,cek suka sangat sekolah.Kalau umur la ni boleh masuk sekolah balik,memang cek nak masuk balik la.Serius bes sebab pertama xpayah kalut pikiaq pasai duit,semua mak ayah bagi,kedua tak payah pikiaq masalah lain kecuali pikiaq nak mengaji saja,ketiga waktu sekolah sat ja p pagi,tengahari boleh balik dah.cek tak mau cakap banyak la,apa kata kita layan gambaq2 time cek sekolah dulu...


              form 2,jadi pengawas mmg xblh blah ekeke


ni pun form 2 gak,Tomok mai Langkawi,time tu ada pertandingan pantun antara negara Malaysia dgn Brunei.kami dengar Tomok ada,terus p la kat bangunan Lada,kwn cek siap pkai baju sekolah hoho


time cek form 1 dan form 2 cek sekolah kat Sekolah Menengah Kebangsaan Kedawang,naik form 3 cek lari p Sekolah menengah Kebangsaan Tunku Putra sebab xmau ambik bahasa arab dalam PMR pastu xmau duk asrama ekeke...


waktu ni form 5,abaikan renyih yang xsangga tu..kelas akaun tp akaun hampeh haha sebab cek xminat akaun,m3 blh gagah lagi..


time ni kami kelas 5 akaun p berkelah kat Pantai Pasir Tengkorak,siap p satu bas..


 ha time ni kat Pantai Pasir Tengkorak,sory la pic kabur sebab waktu tu pakai kamera chokia ja yang ada kodak tu,xdak digital macam la nih.. 


cek habis je SPM terus masuk form 6 sebab mak cakap selagi ada sekolah yang boleh belajaq kat sini so belajaq jelah.ok cek turut perintah mak hehe...baguihnya ank sapa la nih??pic kat ataih tu time cek lower 6..


ni la geng cek waktu form 6..3org dah kahwin..3org lagi dah kahwin tapi belum nikah huahuahua


geng kami la yang suka makan nasi lemak dalam kelas sampai kena warning tapi tetap jugak buat...masalah betoi la haishhh...lokasi meja tu la kami enjoy makan nasi lemak beramai-ramai..APTB..memang tak boleh lupa..


macam budak2 la budak2 sekolah ni ekekeke...form 6 pun mcm budak tadika...AAK (ada aku kisah??)


 ni hari menderma darah,cek nak derma tapi nurse cakap xcukup darah plak...dalam hati 'selamat xkena derma kalau x,mampos la sebab cek ni takut darah'...cek memang jenis fobia dengan darah,kalau bau je darah mesti pening rasa macam nak pitam.orang cakap kalau jadi lagu tu dipanggil mabuk darah.


3berangkai-rangkai..kalau ampa perasan baju sekolah kami kain warna hitamkan??form 6 tu pasaila kain hitam,cikgu cakap kaki sebelah kat sekolah,sebelah lagi universiti.tu pasai jadi lagu tu.makalau xpanggil form 6,org panggil pra-U..


hari perpisahan form 6 dibuat di Pantai Cenang,geng kami siap bawak khemah ekeke pulun lebih nk buat macam mana huahua..


ni lower 6,alamak sptut kat ataih..xpa kot no??time ni bru lpas kena hentam dengan geng2 upper 6..biasa la minggu suai kenai.


orang nak lawan futsal,kami pun nak lawan jugak..cek bukan sepak bola tapi sepak angin huahua..gaya sepak tu laju dah tapi skit pun xkena bola,hebat betoi bola tu ngelak no..


kem PJKN time form 6 di Sandy Beach Resort Pantai Cenang.ambk pic dlam blk ja ni..


Program Komuniti Belia remaja Y2Y Peringkat Dun Daerah Langkawi..


Program Keluarga Angkat yang bertempat di Kota Kuala Muda,kami ditempatkan di rumah mangsa-mangsa tsunami.


mak angkat cek nama Mak Zainab..lama dah xp jenguk..last p 6bulan lpas hbs kem..no fon pun dah hilang tapi masih ingat no umh mak lagi,xpe insyaAllah nanti free cek sampai pulak ye..


cek masuk kadet bomba dari form 1 sampai form 5..time ni cek jadi ketua platun,yang sebelah tu Kak Azila,kami sama2 la berjuang time mula2 tertubuhnya kadet bomba di SMK Kedawang..


Perkhemahan Kadet Bomba peringkat negeri bertempat di Balai bomba Kulim Hi-tech,serius panas tmpat ni sebab tempat perindustrian..


selama 5tahun turut2 cek p perkhemahan peringkat negeri,memang layan habis sebab masuk kadet ni dpat belajar cara untuk berdisiplin..tempat2 perkhemahan yang cek terlibat:


form 1 - Perkhemahan peringkat negeri di Pantai Merdeka,Tikam batu kedah..
form 2 - Perkhemahan peringkat negeri di Kg Buku Malaysia Lubuk Semilang Langkawi..
form 3 - Perkhemahan peringkat negeri di Balai Bomba Kulim Hi-tech,Kedah..
form 4 - Perkhemahan peringkat negeri di Kampung Tradisional Paya Pahlawan,Jitra Kedah.. 
form 5 - Perkhemahan peringkat negeri di SMK Siong,Baling Kedah..


Johan kawad peringkat daerah Langkawi walaupun bagi arahan salah huhu..YB senyum tapi cek terpaksa wat muka sombong sebab dalam kawad memang tak boleh senyum huhu..sedih..


 teratur x??cek suh depa duduk beratuq panjang pastu biar semua kadet dh ada baca doa sma2 pastu bru boleh makan..inilah yang dikatakan disiplin,susah senang,lapaq kenyang tetap bersama2..


bergambar kenangan bersama guru pengiring dan pegawai bomba..


Perkhemahan peringkat negeri di SMK Siong,hamper tu menang bagi juara persembahan,juara kawad kaki orang lain kebas huhu..


terima kasih sudi membaca blog yang xseberapa ni,cek orang tua yang baru nak belajar..pape benda tegur la cek ye..wasalam..










:::TERIMA KASIH sudi membaca.. kalau SUKA blh la LIKE!!!:::

2 000 korek rahsia:

shark said...

rasa nk nangis je kalu ingt balik time skolah..
mmg bnyak knangan:)
cintan monyet pun bnyak:p

Hanania Eedaya said...

@shark sabar2 jangan nangis kang banjir blog ni keh3....

Copyright@Semua yang tercatat adalah hak milik Hanania Eedaya