Saturday, 14 April 2012

SERIUS KECUT PERUT...

Views
Assalammualaikum semua makhluk Allah..

11hb April bersamaan dengan hari Rabu,sedang leka cek menonton movie korea 'My Wife is a Gangster'..serius khusyuk sebab cek ni pantang dengan cite aksi atau cite hantu,blh jadi guest masuk tempat keje pun xprasan..

Tiba-tiba kerusi cek bergoyang,eh pasai pa pulak ni..cek betoikan keadaan kaki sebab kadang2 kaki cek ni tarik urat pastu mesti badan akan rasa goyang2..duduk dah elok dah tapi pasai pa still goyang gak..cek terus bangun pastu lari keluar..hati ni dup dap dup dap..

Terus cek call bos pastu bagitau kat sini goyang-goyang la,dia cakap eh mana ada apa pun..dah dia cakap cmtu xpa la..cek duk ingat cek pening kot sebab tu rasa goyang2..pastu cek test la duk ats kerusi lagi sekali..

Aik goyang lagi ni,takkan hantu nak ngusik cek kot???selama 8bulan gheja kat situ xpenah duk ngusik pun..apa lagi cek pulun la berdiri,takut pasir terjerlus sama..pening duk pikiaq macam2..

Dalam 5minit,kak kedai sebelah mai tanya..'Adik ada rasa gegaq pastu goyang2 dak'...haishh ni bukan main2,ni kira betoi2 la orang lain pun rasa,sebab cek tengok geng2 mat saleh jalan wat kering je..betoi la ada gegaran..kak tu cakap nak balik tengok anak2..cek cl bagitau boyafren,dia lagi relax blh tido lg..alahaiiii

Gegaran tu pukoi 4.45,kak tu balik dh..pukoi 5.30 cek plak cabut lari...kecut perut nk tunggu lama2..satg xdan nk jmpa keluarga semua..pecut terus balik umah mak..on the way blk umh mak tu selisih la dengan van ambulan dengan JPA3..cek xpeduli dah ehhh..pecut selagi boleh pecut..

Kak ipaq talipon so bagitau la dia,siap cek bagitau laptop tinggal kat tmpat keje,dia suh u-turn...haishhh cek x u-turn dah ehhh...tempah maut satg...baik pecut balik..nk jadi apa pun jadi la tapi biaq smpai umh dulu..memang la ajal tu kalau nak smpai,bila2 masa je blh mati...tapi kalau boleh tu nak la mati cara elok kan..

sampai umah mak,apa lagi cek bukak chegita la..dia kata dia pun berasa jugak tadi..kawan mak siap telan ubat pening duk ingat pening..tengok berita baru taw yg ada gempa kat Indonesia sana nuh..8.7 skala richter..mmg kuat la gegaran smpai terasa di utagha Malaysia nih...

Cek duk rehat sat,dan lagi pekena buboq chacha mak buat..nk bagi lega tadi pecut,serius cek xpikiaq apa dah,janji smpai umah ja..


           buboq chacha..kawan cek panggil buboq pelangi 


dah setel semangkuk,terlena sat ataih kusyen..sedaq2 pukoi 7,nk pecut p tempat gheja la...oo cek lupa nk habaq yg tempat gheja cek dekat ja dengan pantai kat Pantai cenang tu pasai kecut perut lebih..


alahai lutut duk ketaq lagi nih,cek xmasuk dah gheja hrtu..elok ja pukoi 8 teruih p tempat gheja off switch aircond n ambk laptop teruih blah..kawasan Pantai cenang sunyi sepi sebab pihak berkuasa arahkan semua kedai tutup...


sumber yang cek dapat tiket MAS banyak habis malam tu sebab banyak pelancong lari balik..tok arab sanggup bayar kat teksi RM200 janji dapat naik ke Gunung Raya malam tu jugak..kawasan tengok ank bulan time bulan Ramadan yang bernama Pemandangan Indah pun pakat penuh dengan orang sebab semua pulun cari tempat tinggi,ada jugak dengar pasai depa nak tengok tsunami..macam xmasuk akai ja kan..


penat dah cek chegitha..takat ni jelah cek ceghita..cek nak beradu pulak...wasalam...

:::TERIMA KASIH sudi membaca.. kalau SUKA blh la LIKE!!!:::

7 000 korek rahsia:

Lisa Amstrong said...

ish, tulah, lisa pon dah takot da masa tu. dengar dengar macam tsunami. tapi alhamdulillah. takde apa-apa..

Hanania Eedaya said...

@Lisa Amstrong syukur alhamdulilah xde pape kan..

shark said...

naseb bek bgoyang jer:)
bubur tu dh lama shark x makan..
ntah mn nk cari skarang:(

Hanania Eedaya said...

@shark syukur xde pape...shark tinggal kat mna???susah ke nk cr bubur tu???

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;)

ihsan, said...

hanania dok kat mana? masa gegaran tuh sy ada kat penang. tapi tak rasa apa apa pun =.=

AfiZaOthMan said...

BW....Nice blog
Jom follow blog ini TQ
http://stylistacollection.blogspot.com/

Copyright@Semua yang tercatat adalah hak milik Hanania Eedaya