Thursday, 23 February 2012

BERPELUH NAIK BENDA TERPANJANG KAT ASIA...

Views
Assalammualaikum warahmatullah hiwabarakatuh..cepat jawab oiii..jgn taw laju nak baca yang lain..jawab dulu baru boleh sambung baca..okeh Jumaat yang lepaih 17hb Feb,boyafren cek mai Langkawi,cek pun terkejut xgtaw pun tiba2 ja muncul kat jeti..bukan pa satg kot kantoi dengan skandal yang lain kah3..cek lawak ja no..kalau betoi pun makalau hawatnya..muahehehe


Dia sampai dah tengahari so nak bawak la p makan nasi campur yang ikan bakar sedap kat Padang Matsirat tu.lalu kot kedai tu tengok2 tutup la pulak.heran la pasai pa plak tutup..alahai Jumaat la sayang oii..Langkawi memang kedai kebanyakan tutup hari Jumaat..xpelah terus la p makan kat kedai Laksa Kaw depan sekolah rendah Pdg Matsirat,serius char kueh teow dia sedap.yang bes tu dia dh order semua,tiba2 call masuk kat henfon cek.tengok2 guest nak return motor sewa,drift pulak ke Pantai Cenang.yang perut ni toksah duk kata la,siap menyanyi mayang diulek campur gamelan macam kat Makam Mahsuri tu.xpa utamakan kerja dulu walaupun hari cuti..baguih dak cek??tolong lempang sorang sedaih..duk buat prasan apa tak taw..


dah setel ambik motor dari guest,drift balik p makan kat kedai tadi,janji perut diisi kn.tengah makan,duk plan la nak p mana pulak lepas makan,tetiba cek teringat kawan cek nama Fiza,Fiza dengan boyafren cek ni cuma kenai dalam FB ja,blm jumpa face to face.kami drift pulak ke tempat keje Fiza kat Harbour Park..


                 The Loaf Bakery & Bistro Langkawi




Fiza serve bread untuk kami berdua tapi tu pun xberdaya nak makan kasi habis sebab dah makan awai tu.ayaq dalam botol tu bukan ayaq mabuk ok,tu ayaq ginger beer dengan creamy soda non-alcohol.takkan la Tun Mahathir nak juai ayaq mabuk kat bakery dia..ye tak??creamy soda tu serius marvellous..tak percaya tanya cek ekeke...


pastu cek ajak boyafren berendam kat air terjun Telaga Tujuh.disebabkan cuaca memang panas tahap boleh bakar BBQ.Kami pun bertungkus lumus mendaki anak-anak tangga ke air terjun tu,dengan penuh semangat tanpa mempedulikan betis yang sakit gara2 lama xbersenam.Sampai ja kat air terjun,air terjun tu turun meleleh2 je.Angin je 1badan si boyafren..padan muka haha...jahat x cek??bagi dia exercise skit.usha punya usha selamat ada gak takungan air kat kawasan bawak,boleh gak berendam kat situ.Fuh lega.sory xdak pic la,xambik pun disebabkn air yang kureng.


dah setel mandi semua,kami bergerak ambik Fiza kat umah lepas dia habis keje sebab dah janji nak ajak dia p naik Cable Car.Sampai kat umh Fiza,sembang n bergelak sakan dengan family dia,kes tu cek suka p umh dia,family dia ramah tahap tamah(cmner tu cer ampa bayangkn ekeke)..


cek dengar tiket cable car naik rm30 dari rm15 untuk bulan Februari ni.p tengok selamat still lagi rm15 tapi dengan syarat tunjukkan Mykad ampa.kalau ampa negro ka siam ka minah saleh ka arab celup ka tanpa Mykad Malaysia konpom rm30..tapi time cmni la bes,yang mana blagak minah saleh tu,nk taw Malaysia ka dak ampa tunggu tengok kat kaunter,tengok dia bawak kuar mykad ka dak..dah terkantoi disituh..tu pun kalau ampa rajin nak tunggu la..makalau sapa2 xdak keje sangat tuh,boleh la wat keje cenggitu..jom layan pic yang ada..




  ni gondola atau dikenali cable car,kot2 la sapa2 xpenah tengok.




org sebelah cek tu berpeluh xsangga nek benda ni,dia jenis xpercaya benda ni,kononnya takut jatuh.padahal dah banyak tahun benda ni,xpenah dengar jatuh pun.haishhhh




              stesen atas puncak ginung Matchincang




                 konon2 romantik lettew..puihhhh




                            my bestie!!!




                           *xde motif


                    oihhhh teropong apa tu???


                         at sky bridge..


love la sangatttt,makalau baik jgn duk cakap apa,makalau berkelai tak laku sekupang..


                         girlfren cek...


okeh nak balik keje dah..mak ajak kuar makan mlmni...tadaaaa...wasalam...ngeeee


:::TERIMA KASIH sudi membaca.. kalau SUKA blh la LIKE!!!:::

4 000 korek rahsia:

zOeY zAu YaH said...

bestnya langkawi ;)

Hanania Eedaya said...

@zOeY zAu YaH haah memang bes...cable car ni tempat first yang dituju oleh semua pelancong...nnt nk datang contact la saya...

sailaaf said...

hahaha...suka baca...ditaip dlm bahasa utara...kemaih la..hehe

Hanania Eedaya said...

@sailaaf terima ksh sudi menjenguk kesini...blog ni xseberapa pun..buat kelainan skit dgn mngunakan bhsa utara... :)

Copyright@Semua yang tercatat adalah hak milik Hanania Eedaya