Monday, 16 July 2012

HABIT....

Views
Assalammualaikum adik2,abang2,akak2,pakcik2,makcik2.wat macam ada ramai sangat nak baca belog cek ni ekeke...by the way semua sihat ke??harap semua berada dalam keadaan sihat walafiat sebab xberapa hari je lagi kita akan menyambut ramadham al-mubarak,harap Ramadhan kali ni kita sama2 gunakan peluang yang ada untuk beribadah kepadaNya dan kumpul pahala sebaik mungkin..Seperti yang kita tahu,time bulan puasa ni la segala doa kita akan termakbul serta amal ibadah akan diterima Allah..


     Panjang pulak mukadimah cek kali ni huhu.Dah banyak hari tinggalkan belog tanpa diupdate,sory sangat..padahal time keje pun bukannya banyak sangat keje,depan laptop je memanjang.time guest masuk je baru cek ada keje..kecuali kena wat quotation untuk guest..


     oohhh lagi satu lupa pulak,cek ni keje dalam travel agent so kawan-kawan yang nak mai Pulau Langkawi Bandaraya Pelancongan ni boleh la contact cek untuk menempah kereta sewa,bas,hotel,motel,pakej island hopping,mangrove tour,pakej ke Pulau Payar untuk snorkeling atau scuba diving dan byk lg..boleh je inform dengan cek ok..harga jangan risau,mesti ada diskaun punyalah..


     Bukan tu je,nak buat rombongan ke sini pun boleh,pada orang yang nk bawak rombongan tu,cek siap boleh bagi komisen lagi,tu semua no hal la,janji contact je cek..papehal email ke hidayaharisztravel@yahoo.com.kalau nak lagi mudah,add cek kat laman muka buku..keliaa hehe


     Berbalik kepada tajuk entry,cek ni macam2 habit ada hehe..yang pasti memang pelik dari yang lain ekeke...



  • suka tido tapi kepala bukan betoi2 dikepala katil tapi ditengah2 katil,xpun kaki yang ada kat kepala katil..faham x??xpun cek tido ditengah2 bahagian katil..pandai2 la ampa imagine ekeke...
  • bukan tido cmtu je,malah suka tido meniarap..hehe dh terbiasa kot huhu
  • suka makanan pedas..xkira la makan nasi ke,pizza ke,bihun sup...mesti nak kena ada sambal belacan,sambal picit,cabai potong atau sos,janji pedas..lg pedas lg layan beb..kalau xpedas,rsa mcm xmkn pape je..
  • suka makan masam2..contoh suka epal hijau,yogurt,sos tomato,tomyam yang betoi2 masam kecuali jeruk buah..pelik kan??padahal jeruk tu masam xberminat la pulak huhu..kalau cabai jeruk makan pulak,sedap apabila dimakan dengan char kueh teow,peh meleleh dohhh..
  • suka lipat cuping telinga ke atas sebelum pakai skaf atau inner,habit ni memang dh terbiasa dari sekolah rendah lg,kalau xlipat cuping telinga,rasa macam lain macam je bila pakai tudung hehe...pelik dohhh
  • cek jenis senang ingat nombor..tak kira nombor apa sekalipun..kalau bab2 nombor,contoh nombor fon,bil pape atau pengiraan pape jangan la nak tipu cek sebab cek senang ingt..dulu penah la xbf,dia dapat 1panggilan..tapi dia xnk angkat so cek ragu2 la,cek nampak no fon tu..balik je umah terus cek call..ha kan dah kantoi..ngeeee
  • cek ni mabuk darah taw..even nampak darah dalam tv je pun yang orang berlakon tu,dah rasa lembik lutut..pastu andai cek p melawat orang kat hospital,tiba2 cek rasa pening..memang cek dah taw ada bau darah dekat2 dengan cek,tu pasai boleh pening... 
  • suka sangat sms time drive keta atau bawak motor..sangat bahaya ni,jangan ikut ye adik2,abang2,kakak2...
  • suka tahan kencing..even terasa nak kencing,boleh tahan sampai 3jam taw..bahaya doh boleh jadi batu karang..tapi malas la nk p toilet sebab cek ni jenis kerap kencing huhu
  • kalau masuk dalam toilet kan,xkira la nak mandi ke nak buang air ke,mesti jari jemari ni dah terbiasa nk patah2kan,opss bukan patah betoi2 tapi letup2kan jari..hehe
  • cek kan lebih suka ubat gigi Darlie dari Colgate..nak taw pasai pa??sebab darlie lagi berangin dari colgate,colgate xde la berangin sangat pastu manis...eee xsuka2..
  • sebut pasai berangin,cek suka gula2 atau orang utara sebut cokelat yang memang cool plus berangin la,contoh hudson's,polo,chewing gum tapi mau btoi2 berangin yang stai kuar angin kot lubang hidung tu muahaha
  • cek kuat makan taw,sapa2 yang jadi kawan cek dalam facebook tu taw la sebab siap ada album 'cek kuat makan'kekeke..so bulan posa nanti boleh la bukak balik album tu muahaha
  • suka gigit2 bibiaq mulut,xdak la gigit kuat sangat tapi selow2 la,kadang2 tanpa sedar pun wat cmtu hehe...comey x?comey x??prasantan puihhh
  • lebih suka pakai shawl dari tudung bawal..kalau tudung ekspress memang xpenah pakai langsung sebab muka bolat xsesuai doh,taw x tudung ekspress ala tudung yang pkai terus tu,siap muka dh ada..ehhh mcm berbelit je ayat cek kekeke
  • cek kan bila cuci keta kat umah,lepas je gosok keempat2 tayar keta..terus ambik berus sabut pastu tonyoh2 kaki cek..serius kaki akan nampak segar+cantik bila kita guna berus sabut untuk cuci semua daki2 yg busuk lagi hitam kat celah2 jari kaki..xpercaya???ampa try la..
  • kalau naik motor ke keta ke,apa saja pengangkutan la,mesti cek akan baca ayat ni 'Allahhumma salim salim'..ayat ni malaikat akan baca untuk kita time kita sedang meniti titian siratulmustakim..ayat ni diajar oleh arwah tokndak cek time cek darjah 5 dulu,sampai sekarang cek ingat,syukur alhamdullilah..
Apa lagi ye???xde pape dh kot...ok malas dah nak update banyak2 hehe...padahal ngulat je kat tempat keje hehe...

    :::TERIMA KASIH sudi membaca.. kalau SUKA blh la LIKE!!!:::

    2 000 korek rahsia:

    nabiha said...

    haha. bestlah biha baca :)

    Hanania Eedaya said...

    @nabiha hehe thanks sudi singgah sini...

    Copyright@Semua yang tercatat adalah hak milik Hanania Eedaya